Monday 3 August 2009

Τα τεσσερα ΔΕΝ των γυναικων!


Με αφορμή την συνεχή απορία των αγοριών στο ερώτημα τι στο καλό θέλουν οι γυναίκες από τους άντρες γράφεται αυτό το κείμενο. Μιας που δεν μπορούμε να μπούμε στα θέλω και τις επιθυμίες των γυναικών, αναλύουμε τις εμπειρίες (χωρίς νοθείες!!) ώστε να καταλήξουμε στα τέσσερα ΔΕΝ των γυναικών, που έχουμε όσο να ναι βιώματα. Μπορεί για κάποιους να μην είναι ορθά ορισμένα, είτε όλα από τα παρακάτω αλλά σας εγγυούμαστε πως υπάρχουν διότι όπως λέει και ο Καβάφης σε μια από τις γήινες εξομολογήσεις του «Ότι δεν δω, δεν θα το πιστέψω».

Οι γυναίκες ΔΕΝ θέλουν να έχουν μεν ένα σίγουρο χαρτί αλλά παράλληλα αναζητούν και την ασφάλεια που θα τους εμπνέει ένας άντρας. Μιλάμε για μια απαράμιλλη κυκλοθυμία όπου από την μια πλευρά χαρίζει στην γυναίκα το άγχος και την ανησυχία για τον άντρα με τον όποιο «ασχολείται» και από την άλλη πλευρά θέλει να βρίσκει την ηρεμία της με την εμπιστοσύνη της «κλεμμένη» από εκείνον. Ξέρουμε ότι το παιχνίδι της σκέψης για το αν όντως βρίσκεσαι στο μυαλό του άλλου δημιουργεί ένα «σασπένς» μέσα στην σχέση και κάνει πιο δραστήριους τους συντελεστές της. Από την άλλη, όταν ο άλλος κερδίζει την εμπιστοσύνη σου νιώθεις ότι μπορείς να πατήσεις πάνω του (χωρίς να τον λιώσεις βεβαία), και να του εκμυστηρευτείς του φόβους σου και τους προβληματισμούς σου γυρίζοντας ότι θα είναι εκεί να σε ακούσει.

Οι γυναίκες ΔΕΝ θέλουν άντρες που να ξέρουν που πατούν στα πόδια τους . Λες και είναι έμφυτη ανάγκη να βοηθούν την πνευματική πρόοδο του έτερου φύλου. Κάτι σαν δάσκαλοι στις διαπροσωπικές σχέσεις υποστηρίζοντας πως η ωριμότητα του ανδρός χωλαίνει μπροστά στη δική τους. Μιας που και επιστημονικά έχει αποδεδειχθεί ότι το κορίτσι είναι εξυπνότερο στα πρώτα χρόνια της παιδικής ηλικίας από ότι των αγοριών. Επικαλούμενες λοιπόν την μεγαλύτερη προσοχή που δίνουν στα πράγματα μετουσιώνονται σε «σκύλες» που είναι έτοιμες να σε κατασπαράξουν αν δεν κάνεις αυτό που σου πρεσβεύουν εκτός και αν γνωρίζεις τα τεχνάσματα ώστε να τις ημερέψεις. Εκεί σου βγάζουν το καπέλο και για να σε λυτρώσουν αρχίζουν τα χάδια και τις γλύκες.

Οι γυναίκες ΔΕΝ θέλουν άντρες ξενέρωτους. Ξέρεις εκείνους τους άντρες που δείχνουν την αγάπη τους με πράξεις όπως η τέχνη, η υποστήριξη στην δύσκολη στιγμή κ.α. Αυτοί θεωρούνται παρωχημένοι και βαρετοί. Αν ο άντρας δεν χρησιμοποιήσει λίγο βία, δεν κατακτήσει δηλαδή την γυναίκα με μπουνιές και κλωτσιές από άλλον (ακόμα και αν είναι δεσμευμένη μαζί του) δεν πρόκειται να αποτελέσει κάποιον του γούστου τους. Διότι ενδόμυχα αναζητούν κάποιο θηριώδες ζώο που μπορεί να την προστατέψει σωματικά αλλά θα είναι «λίγος» για την ψυχική της επιμέλεια και φροντίδα. Έχοντας κάποιον που δεν θα είναι εξυπνότερος από εκείνη δεν θα υπάρχει περίπτωση ζηλοφθονίας ή έστω πρόκλησης για ανταγωνισμό και έτσι φιλήσυχα θα παίρνει ο καιρός όμορφα μέχρι να βαρεθούν.

Οι γυναίκες γενικά ΔΕΝ αναζητούν την μετριότητα. Άντρας που δεν έχει πρόσωπο, δεν μπορεί να σταθεί σε μια σχέση. Όσο όμορφος και κάλος άνθρωπος να είναι πρέπει να τηρεί κάποια «στάνταρ» για να εξελιχτεί σε κάτι. Όμως, στην περίπτωση που βρουν τελικά τον ιδανικό άντρα (ξέρεις εκείνον τον επιχειρηματία με τις γνωριμίες, τις 3 Ferrari, και την βίλα στο Λαγονήσι) χαίρονται μέχρι δακρύων. Βεβαία τα δάκρυα κάποια στιγμή δεν θα αργήσουν να κυλούν για άλλους λογούς διότι ο αξιαγάπητος τους Καισαρίωνας δεν θα έχει μοναδική ασχολία εκείνη. Εννοώντας πάντα, πως μπορεί να έχει κάποια χόμπι το παιδί είτε δουλείες στο εξωτερικό. Για να μην πάρουμε την ακραία περίπτωση της τρίτης (και τέταρτης και πέμπτης και ούτω καθεξής) κοπέλας όπου αναγκάζεται να διχάζεται ο άνθρωπος και κάποια στιγμή εκρήγνυται.

Για να μην παρεξηγηθούμε λοιπόν, οι γυναίκες όπως και οι άντρες έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες και στερεότυπα τα όποια δεν έχουν εξαλείψει ακόμα από τις ιδεολογίες τους. Αν εκείνες και εκείνοι με την σειρά τους πιστεύουν ότι είναι καλά δικαίωμα τους αλλά για εκείνους που ακόμα αμφιταλαντεύονται για το τι φταίει και δεν μπορεί να ορθοποδήσει η σχέση τους , του αρκεί να δει τι κάνει ο ίδιος και αν δεν είναι αυτός ο υπαίτιος να αλλάξει πορεία πλεύσης.

***Προς Θεού δεν θέλουμε κάποιος/α να παρεξηγηθεί, αλλά να προσθέσει είτε μια δική του εμπειρία είτε ένα το δικό του σχόλιο.

2 comments:

  1. loipon.. akou ti paizei.... an xerame ti genika theloun oi ginekes twra tha eimastan gamw.....
    stade sintagi den iparxei
    kathe ginaika opws kai kathe antras einai diaforetikos kai zitaei (kai antistixa dinei) diaforetika pragmata...
    twra oso anafora merika apo ta parapanw pou egrapses....
    mia lexi tha pw.... pipes re paidi m...
    re katalave oti mia wraia gomena genika.. kai emfanisiaka kai ola ta alla den tha tin exei aytos pou exei ta 5 spitia 3 amaxia ktl... tha tin xei o pio tolmiros
    aytos pou einai o eaytos tou re paidi m kai exei ta paparia na pei kopelia aytos einai an sou kanw alliws den mas gamas kai si kai min mas ta zalas
    pare paradigma tous antres.. posous wraious tipous exeis dei pou kiloforoune me "mpaza" .. etsi simvainei kai me tis ginekes.... den einai twra to ti exei o kathenas i to pws einai alla an exei ta arxidia kai tin magia na to diekdikisei..
    twra oso anafora tin sfaliares kai ayta pou eleges.. ntax re paidi m sto krevati na eisai agrios oso theleis alla an esena i kavla sou einai kapoia apo tis texnes... px i mousiki, den kaalavainw gt na min aresei stin alli an ekfrasteis mesa apo ayto.. isa isa pou tha tin kolakepsei kiolas...
    kai to teleytaiooi ginekes theloun antres pou na patoun sta podia tous...
    opws kai na to kanoume re paidi m panta sti koinwnia pou zoume o antras einai o "antras" ti na ginei twra...
    kai kala arxigos kai etsi (asxeta an mas kanoun oti theloun)
    alla ntax prepei na exei tin pigmi kai tin statherotita tou logou kai na einai sigouros gia tis apofaseis tou.. ennoeite na einai anoixtos se kathe idos sizitisis
    alla gia na katalixw kapou kai na min to kourazw me paparies....re paidi m gnwmi m, na eisai aythentikos o eaytos s kai terma... twra ti thelei i ti den thelei o kathenas einai megalo pragma kai sigoura otan milas gia ginekes einai anousio kai na to psaxneis... den vriskeis akri.. an se thelei exei kalos an den se thelei den pa na eisai kai o brad pitt den exei noima den pa na ta kaneis ola telia.. pali poulous tha pareis.....
    opote kalitera anti na anarwtiese ti den theloun
    anarwtisou.... gt den theloun emena...?:P
    (i anoixe ta matia sou kai koita girw sou... pantou iparxoun portokalies pou kanoun kalitera portokalia apo ayta pou nomizeis oti tha stiveis mia zwi...)

    ReplyDelete
  2. Φιλε Porixstyle...Noμιζω οτι επιασες το νοημα του αρθρου...Οντως ΔΕΝ ειναι για να θιξω καμια απο τις κυριες..Ειναι ενας εσωτερικος αναβρασμος και μια καθημερινη μου απορια..Τι στο καλο κανω που ειναι λαθος..Και ποιος αλλωστε το οριζει..Αυτο το στιγμιοτυπο που κρατας για τον εαυτο σου και κοιτας τα πεντε δαχτυλα του χεριου σου επιδεικτικα να σε μουτζωνουν ειναι που εχει εισβαλλει μεσα στο μυαλο μου..Το ξερω ειναι βλακεια..μα απο το χαος δημιουργηθηκε η συνεση..Οποτε σκεφτομαι τωρα να αρχισω απο το τελος..να δω τι πραγματικα ειμαι και αν τουλαχιστον μπορω να το εκφραζω πιο σωστα πιο αληθινα ρε παιδι μου..ετσι ωστε να γινομαι αρεστος στην αρχη αυτου του εργου που λεγεται ερωτικες σχεσεις...Ευχαριστω για τον σχολιασμο..Ειναι ωραιο να διαβαζουν την ψυχη σου..διοτι ετσι νιωθεις πως σε σκεφτονται...

    ReplyDelete